top of page

איך המדע מסביר את ההרגשה הטובה אחרי ריצה?

מאמר שהתפרסם לאחרונה ב New York Times Magazine דן בהסבר המדעי להרגשה הטובה ו"ניקוי הראש" שמרגישים אחרי ריצה. אם פעם חשבו שיש כמות מסויימת של נוירונים (תאי עצב) במוח ואין התחדשות שלהם, היום מדברים על נוירוג'נסיס (Neurogenesis) שהיא יצירה של תאי עצב חדשים.

להמשך קריאה

 

לזכרה של ד"ר ויולה פריימן, מחלוצות האוסטאופתיה

ב - 23.1.2016 נפטרה בגיל 95 ד"ר ויולה פריימן, אחת האוסטאופתיות החשובות והידועות בעולם. הנה מספר מילים עליה שלקוחות ממאמר שפורסם באתר המרכז האוסטאופתי לילדים בסן דייגו שהיא ייסדה ועבדה בו עד 2013 (http://osteopathiccenter.org/viola-frymann):

ד"ר פריימן למדה רפואה בלונדון בשנות ה - 40 של המאה הקודמת ודי מהר נעשתה מתוסכלת מהיכולות של הרפואה הקונבנציונלית...

להמשך קריאה

 

 

מה הקשר בין יציבה לכאבים במפרק הלסת?

מפרק הלסת (Temporomandibular joint או TMJ) הוא החיבור בין עצם הלסת התחתונה לעצם הטמפורלית של הגולגולת. זה מפרק שנפתח ונסגר מאות פעמים ביום (ויותר אצל אנשים שעבודתם כוללת הרבה דיבור או אצל אנשים שלועסים מסטיק). כמו כל מפרק, גם המפרק הזה מונע ע"י מספר שרירים ונתמך ע"י מספר רצועות.

להמשך קריאה

 

 

כאבים בעקב - גורמים וטיפול

לכאבים בעקב יש שני גורמים עיקריים: דרבן ודלקת של הפסיה הפלנטרית. לא חייב להיות קשר בין שני המקרים. רק כמחצית המקרים של דרבן מלווים גם בדלקת של הפסיה הפלנטרית.

להמשך קריאה

הרצועה האיליולומברית

ה – Iliolumbar ligament נמצאת באזור הגב התחתון ונמתחת בין החוליות L4 -L5 לעצמות האגן מקדימה ומאחורה. תפקידה לחזק את המפרק בין הסקרום (העצם האחרונה של עמוד השדרה) לאגן. היא חלק מקבוצת רצועות בעלות אותו תפקיד.

להמשך קריאה

 

 

מדריך התרגילים לכאבי גב

מי מאיתנו לא סבל מכאבי גב תחתון לפחות פעם אחת בחיים? כאבים בגב התחתון נובעים פעמים רבות מיציבה לא נכונה, לדוגמה בזמן עבודה על מחשב או מחוסר איזון וחולשה של השרירים המייצבים של ליבת הגוף (core).

להמשך קריאה

 

 

אז יש לי צלקת, אז מה?

כאשר אני עושה תשאול ראשוני לפני הטיפול, אני שואלת את המטופלים על ניתוחים קודמים. לרוב התשובה שאני מקבלת היא: כן היו, אבל זה לא קשור לכאבים יש לי עכשיו.

אז אגלה לכם סוד... זה יכול להיות קשור, ואף יכול להיות הגורם העיקרי לסימפטומים.

להמשך קריאה

 

 

עקרונות לאימון מערכת הפסיה

הפסיה היא הדבר החדש בפי המטפלים בשנים האחרונות. אבל האוסטאופתים מדברים על פסיה כבר יותר מ - 130 שנה. אחד העקרונות המנחים את האוסטאופת הם שהגוף הוא יחידה פונקציונלית אחת, ושהפסיה היא שמחברת את כל חלקי הגוף מכף רגל ועד ראש. חלק גדול מהטיפול האוסטאופתי הוא טיפול בפסיה.

להמשך קריאה

 

 

החשיבות של טיפולי תחזוקה

סבלתם מכאב, קיבלתם טיפול ועכשיו הכל בסדר. נכון? לא תמיד. כאבים רבים נובעים משימוש לא נכון בגוף כמו ישיבה לא נכונה מול המחשב, ביצוע עבודות הכוללות הרבה בדרכים לא נכונות, ביצוע עבודות בית וגינה בצורה שתגרום כאבים וכו'.

להמשך קריאה

 

 

איך למנוע פציעות הנגרמות מעבודה על מחשב?

המחשב נחוץ לכולנו וקשה לראות את עצמנו מתפקדים בלעדיו. אולם ישיבה ממושכת מול מחשב יכולה לגרום לפציעות שונות בצוואר, כתפיים, גב עליון, מרפקים ושורש כף יד, וגב תחתון. בנוסף לפציעות אלו יכולים להגרם גם כאבי ראש ומיגרנות. הפציעות נגרמות בד"כ מיציבה לא נכונה מול המחשב וסידור ארגונומי לקוי של עמדת העבודה.

להמשך קריאה

 

 

אוסטאופתיה לתינוקות

לכל אורך התפתחות העובר בתוך הרחם התינוק חווה עם האם חוויות שונות שישפיעו על התפתחותו. בחילות והקאות, עישון, שתיה וסמים, מחלות, נפילות ותאונות ומתח נפשי, כל אלה משפיעים על התפתחות העובר. בזמן הלידה עצמה, התינוק, ובעיקר ראשו, מצוי תחת לחץ גדול של תעלת הלידה.

להמשך קריאה

 

פציעות כתף

מפרק הכתף הוא המפרק בעל טווח התנועה הגדול ביותר בגוף. אולם גמישות זו באה על חשבון יציבות. מפרק הכתף בנוי משלוש עצמות: עצם הזרוע (humerus), עצם השכמה (scapula) ועצם הבריח (clavicle). כשני שליש מתנועת הכתף באים מתנועת עצם הזרוע, ושליש נוסף בא מתנועת השכמה. עצם הבריח תורמת גם היא לתנועה, אבל יש לה פחות תזוזה. בכתף עצמה שני מפרקים: glenohumeral joint ו - acromioclavicular joint. אבל בטיפול בכתף יש להסתכל על מבנים נוספים שמרכיבים את חגורת הכתפיים בהם חוליות הצוואר התחתונות וחוליות הגב העליון, הצלעות ועצם החזה (סטרנום) והאיברים הפנימיים ורקמות החיבור שבתוך בית החזה.

להמשך קריאה

 

 

אוסטאופתיה לצרבת

מי שסובל מצרבת יודע כמה לא נעימה היא תחושת הצריבה מאחורי עצם החזה, ובאותה מידה, לא נעימה היא ההתעסקות עם מה כדאי לאכול ומה יגרום לצרבת. הטיפול הנפוץ לצרבת כולל שינויי תזונה ושינויי הרגלים, טיפול תרופתי וטיפול ניתוחי. הטיפול האוסטאופתי מהווה אלטרנטיבה טבעית, הוליסטית, נקיה מכימיקלים ולא פולשנית לטיפול הקיים היום.

להמשך קריאה

bottom of page